Μητρόπολη Δημητριάδος: Κανείς χωρίς φαγητό φέτος το Πάσχα

0
313


Προτεραιότητα αποτελεί για την τοπική Εκκλησία η διανομή 2.000 και πλέον δεμάτων με τρόφιμα και όλα τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι ισάριθμων άπορων οικογενειών στη Μαγνησία. Αρχισε, στο μεταξύ, η συγκέντρωση τροφίμων στους ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου να διανεμηθούν από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με σύνθημα την προτροπή να μην παραμείνει κανένα τραπέζι άδειο τη μέρα του Πάσχα, κληρικοί και λαϊκοί ενώνουν δυνάμεις, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για την περίσταση, όπως κρέας, λάδι, αβγά, ζάχαρη, ζυμαρικά, καφές και ό,τι ακόμη είναι απαραίτητο.

Με τις προσπάθειες να έχουν ήδη αρχίσει, οι ενοριακοί ναοί, που δεν έχουν σταματήσει να διανέμουν τρόφιμα στη διάρκεια της πανδημίας σε όσους στερούνται ακόμη και τα αναγκαία, συγκεντρώνουν τα είδη που προορίζονται για το γιορτινό τραπέζι.

«Αυτή τη στιγμή όλες οι ενορίες έχουν αναλάβει να καλύψουν κάθε ανάγκη που υπάρχει. Ηδη συγκεντρώνονται είδη από τις ενορίες και υπάρχει σημαντική προσφορά για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και σε απόρους που είναι στα συσσίτια, αλλά και σε αυτούς που τυχόν έχουν πρόβλημα για να εξασφαλίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι», ανέφερε στο taxydromos.gr ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Ηδη έχουν ξεκινήσει οι ενορίες και την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να διανέμουν τα δέματα, με αποκορύφωμα την εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οποια ανάγκη κι αν υπάρχει, θα καλυφθεί. Τουλάχιστον 2.000 περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν σίγουρα, στο σύνολό τους. Κανείς δεν νιώθει ότι έχει εγκαταλειφτεί και για μένα αυτό είναι το σημαντικό», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Το Σάββατο του Λαζάρου θα διανεμηθούν τα πασχαλινά δέματα αγάπης από τον ιερό ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, με τον προϊστάμενο του ναού, π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Δημητριάδος, να υπογραμμίζει ότι «σε όλες τις ενορίες θα γίνει διανομή τροφίμων. Πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε και φέτος να ανταποκριθούμε στην ανάγκη που έχουν κάποιοι άνθρωποι και χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Όπως κάθε χρόνο όλοι μαζί, προσπαθούμε να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Μέριμνα του κάθε ναού είναι να καλυφθούν οι ανάγκες σιτιζόμενων και μη, απόρων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκοτεινό πρόσωπο της ανεργίας και οικογενειών που αντιμετωπίζουν, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης. «Λόγω της πανδημίας, έρχονται περισσότεροι για να ζητήσουν βοήθεια, αλλά τα καταφέρνουμε. Ο κόσμος βοηθάει πάρα πολύ. Κάθε εβδομάδα δίνουμε τρόφιμα σε αυτούς που σιτίζονται από το Σπίτι Γαλήνης και ενόψει Πάσχα θα δώσουμε 60 δέματα, χάρη στην βοήθεια και την προσφορά του κόσμου. Ποτέ δεν μας άφησαν. Όταν ζητούμε διάφορα είδη, αμέσως ανταποκρίνονται και τους ευχαριστώ για την προσφορά τους», υπογράμμισε ο π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Με τις ενορίες να έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν τα τρόφιμα για το Πασχαλινό τραπέζι, ο π. Σταύρος Σωτηρόπουλος, εφημέριος στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, αναφέρει ότι «θα διανείμουμε περίπου 50 δέματα. Δίνουμε παραπάνω τρόφιμα, τόσο στους τρόφιμους του Σπιτιού Γαλήνης, όσο και σε άπορες οικογένειες που χρειάζονται ενίσχυση. Ο κόσμος βοηθάει και από την πλευρά μας, κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε όποιον έχει ανάγκη. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια και μετά την Μεγάλη Δευτέρα, θα τα μοιράσουμε, όπως κάνουμε κάθε χρόνο».taxydromos.gr