Κύπρος: Παραπέμφθηκε σε δίκη πρώην Μητροπολίτης

0
90

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου, παραπέμφθηκε σήμερα πρώην ανώτερος κληρικός για το αδίκημα του βιασμού, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Αστυνομίας, διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011, στον χώρο εργασίας του στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, την Παρασκευή η Αστυνομία καταχώρησε την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου και σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την 26η Απριλίου ως ημερομηνία για παραπομπή του κληρικού σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Η παραπομπή πραγματοποιήθηκε το πρωί κεκλεισμένων των θυρών και ο πρώην ανώτερος κληρικός, που παρέστη στη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέθεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Η διαδικασία παραπομπής, που έγινε στην παρουσία του δικηγόρου του πρώην ανώτερου κληρικού, Μιχάλη Πική, κράτησε λίγα μόλις λεπτά.

Ο πρώην ανώτερος κληρικός, θα κληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για ακόμα μία υπόθεση που αφορά άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας, αδίκημα που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981. Κατά τον επίδικο χρόνο η γυναίκα ήταν ανήλικη.

Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε όπως εκδικαστεί ενώπιον του στις 8 Ιουνίου

Πηγή: ΚΥΠΕ