Ενές Καντέρ: Ράγισε η καρδιά μου όταν ο Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά

0
120

Ο τούρκος αθλητής του NBA Ενές Καντέρ, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε ότι θα έφτυνε στο πρόσωπο τον «δικτάτορα» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αν τον είχε μπροστά του!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ενές Καντέρ:

Για τον Ερντογάν: “Έχει ακυρώσει το διαβατήριό μου. Πλέον δεν είμαι Τούρκος πολίτης. Πολλά από αυτά που είπα έκαναν κακό και στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου απολύθηκε, η αδερφή μου δεν έχει βρει ακόμα δουλειά μετά τις σπουδές της στην ιατρική, ο αδερφός μου έφυγε από ομάδες επειδή έχουμε το ίδιο όνομα.

Υπάρχουν τόσοι αθώοι στις φυλακές. Πολλές αθώες γυναίκες, για τις οποίες η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως βιάζονται και βασανίζονται καθημερινά. Ο λόγος του Ερντογάν διακατέχεται από μίσος για το Ισραήλ και την Ελλάδα. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση για να κερδίσει ψήφους.

Δεν φοβάμαι στις ΗΠΑ, επειδή με προστατεύει το FBI. Σε περίπτωση επιστροφής μου στην πατρίδα μου, κάποιος θα προσπαθήσει να μου κάνει κακό”!

Για την Αγιά Σοφιά: “Ράγισε η καρδιά μου όταν ο Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Γιατί να κάνει τζαμί ένα κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς;”

Για την Ελλάδα: “Είμαι ευγνώμων στους Έλληνες, γιατί υποδέχονται τις οικογένειες που φεύγουν από την Τουρκία λόγω του Ερντογάν. Ένα “ευχαριστώ” είναι λίγο. Είμαστε αδέρφια και γείτονες, ας μην πάρουμε στα σοβαρά τον Ερντογάν. Ανυπομονώ να πάρω το διαβατήριο των ΗΠΑ και να έρθω στη χώρα σας, που είναι μία από τις αγαπημένες μου”, συμπλήρωσε ο σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Allstarbasket.gr