Η Μητρόπολη Χαλκίδος τίμησε τον Άγιο Ρηγίνο

0
157

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέστηκε τηρουμένων των νέων μέτρων υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό covid-19, ιερά αργρυπνία, προεξάρχοντος του Θεοφίλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊσταμένου της Ενορίας και των Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας αναφορά στην προσωπικότητα του Αγίου Ρηγίνου, ο οποίος εποίμανε, ως Επίσκοπος την Νήσο Σκόπελο και καθαγίασε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη με το υπέρ Χριστού Μαρτύριο του εκεί και τον ακτινοβολούντα ευλογίες και θαύματα τάφο του και άφησε παρακαταθήκη προς όλες τις γενεές των χριστιανών την τήρηση της ορθόδοξης χριστιανικής Πίστεως.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην μεγάλη πανήγυρη της Σκοπέλου, στην οποία κάθε χρόνο ο Ποιμενάρχης μας με τον ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες και τον ευσεβή Λαό των Βορείων Σποράδων συνεορτάζουν με λαμπρότητα τον προστάτη τους, γεγονός που φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο, για τη συμμετοχή του στην εορτή, που πηγάζει από τη βαθεία του ευλάβεια προς τον Άγιο Ρηγίνο, στις πανηγύρεις του Οποίου, ο Θεοφιλέστατος, συμμετείχε ανελλιπώς από Διάκονος ακόμη.

Έπειτα, ο Θεοφιλέστατος αντευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και γέροντά του για την παραχώρηση της προεδρίας της Θείας Ευχαριστίας κατά την ιερά αγρυπνία και την αγαπητική παρουσία του στη ζωή του.

Εν συνεχεία, ο Αρχιερείς ευλόγησαν εόρτια κόλλυβα επί τη μνήμη του Αγίου Ρηγίνου.

Στην ιερά αγρυπνία έψαλλαν θαυμάσια οι Αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ελευθέριος Πνευματικός-Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Χριστοφόρου Βαθέος και Διευθυντής της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» και κ. Σταύρος Καλαφάτης-Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος. ενώ οι ιερές ακολουθίες μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm) και από το διαδικτυακό κανάλι της Ενορίας: https://www.youtube.com/watch?v=4EU9boQFLTE

Παράλληλα, στη Νήσο Σκόπελο, με κέντρο τον Ι. Ναό της Μονής Αγίου Ρηγίνου, ετελέσθησαν ο πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμη, 25 Φεβρουαρίου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τους Εφημερίους των Ενοριών της χώρας Σκοπέλου, με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σκοπέλου Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κασσανδριανό, ο οποίος πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε την κάτωθι Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μα