Αυστραλία: Ο τολμηρός ομογενής που άνοιξε επιχείρηση εν μέσω πανδημίας

0
76

Ο Γιώργος Φιλόπουλος είναι ένας νέος ομογενής από την Αυστραλία που ξεκίνησε την επιχείρησή του, «Zene Mirrors», εν μέσω της πανδημίας.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου χρόνου, όταν έχασε τον πατέρα του έπειτα από μια μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Χωρίς πολλή σκέψη, πούλησε το αυτοκίνητο του πατέρα του και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Οι δουλειές στην επιχείρηση επίπλων του πατέρα του (Windsor Furniture), λόγω της κατάστασης της υγείας του την τελευταία διετία, είχαν πέσει αισθητά και ο 21χρονος έπρεπε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Μελετώντας τα δεδομένα έτσι όπως διαμορφώνονταν και με την απειλή επέκτασης της πανδημίας και στην Αυστραλία, διαπίστωσε μια αύξηση της κίνησης στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου κι εκεί είδε την ευκαιρία του.

Με τα χρήματα που πήρε από την πώληση του αυτοκινήτου του πατέρα του, προσέλαβε μια ομάδα ειδικών και μαζί τους έστησε την «Zene Mirrors», μια επιχείρηση με καθρέφτες μακιγιάζ και προϊόντα ομορφιάς, υψηλής ποιότητας που όμως δεν κοστίζουν μια περιουσία.

«Το ρίσκο ήταν μεγάλο και θυμάμαι τη μαμά μου να αγχώνεται πολύ καθώς μπαίναμε στην περίοδο του lockdown και η οικονομία πιεζόταν αρκετά», λέει ο Γιώργος στο neoskosmos.com

Όμως, εκείνος επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε για την τόλμη του αφού όλα πήγαν καλά κι ο στόχος του επιτεύχθηκε, καθώς μπορούσε πλέον να στηρίζει οικονομικά την οικογένειά του σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

«Όλα τα οφείλω στον μπαμπά μου, που πάλευε με τον καρκίνο από τότε που ήμουν στο γυμνάσιο και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούσε να δουλεύει επτά ημέρες την εβδομάδα για να προσφέρει στα παιδιά του το καλύτερο και να καταφέρω κι εγώ να τελειώσω το σχολείο».

Ο νεαρός επιχειρηματίας χρησιμοποίησε την περίοδο του lockdown για να μελετήσει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ξεκινήσει μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου που θα ικανοποιούσε τη ζήτηση στην αγορά. «Το Instagram έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις επιλογές μου», λέει ο Γιώργος.