Το σοβαρό ατύχημα του Ηλία Βρεττού και το τάμα στην Αγία Φιλοθέη

0
58

Πριν από περίπου τρία χρόνια, ο λαϊκός τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός ενεπλάκη σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, με αποτέλεσμα εκείνος και η οδηγός να τραυματιστούν σοβαρά. Ο καλλιτέχνης μετά από δυο επεμβάσεις, κατάφερε να βγει νικητής από τημν περιπέτεια αυτή και να συνεχίσει τη ζωή του.

Η πίστη του Ηλία Βρεττού είναι γνωστή και όπως μαθεύτηκε αργότερα, φέρεται να είπε στον πατέρα του μετά το χειρουργείο «Η Αγία Φιλοθέη με έσωσε». Το ατύχημα συνέβη ανήμερα της χάρης της, γι’ αυτό και όπως είχε πει έκανε τάμα το οποίο εκπλήρωσε αφότου έλαβε το εξιτήριο. Επισκέφτηκε την Ιερά Μονή στην Εκάλη και μάλιστα πήγε περπατώντας στο μοναστήρι.

Η Ιερά Μονή της Οσίας Φιλοθέης στην Εκάλη ιδρύθηκε το 1960 από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Koσμά. Στην Ιερὰ Μονὴ μονάζουν σήμερα επτά μοναχές, με ηγουμένη την μοναχή αδελφή Ευλογία. Από το 1963 λειτουργεί οικοτροφείο Θηλέων υπό την επωνυμία «Αγία Τριάς», την φροντίδα του οποίου έχουν οι μοναχές. Το ίδρυμα φιλοξενεί νέες προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας και φροντίζει για τις σπουδές τους και για την οικογενειακή και επαγγελματική αποκατάστασή τους.