Αυστραλία: «Οι μέρες μου είναι λίγες. Θα πεθάνω σύντομα»- Συγκινεί ο ιερέας της Αγ. Αικατερίνης

0
74

Είναι γνωστό εδώ και καιρό στους πιστούς της Μελβούρνης ότι ο έως πρόσφατα εφημέριος της Αγίας Αικατερίνης του Malvern, Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος, ασθενεί βαριά.

Την περασμένη Κυριακή όμως ο παπά-Ανδρέας ξάφνιασε το εκκλησίασμα της Αγίας Αικατερίνης όταν εμφανίστηκε στην λειτουργία, πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι και στο τέλος μίλησε στους πιστούς.

Με ιδιαίτερα αδύναμη φωνή, που μόλις ακουγόταν, και από μικροφώνου, είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν έχω φωνή και δεν μπορώ να μιλήσω. Η ζωή μου είναι μετρημένη και οι μέρες μου λίγες. Θα πεθάνω σύντομα. Ήρθα εδώ, στο ναό που υπηρέτησα επί δεκαετίες για να σας δω όλους, να σας πω ότι σας αγαπώ και να σας ευχαριστήσω. Ειδικά τους συνεργάτες μου. Την Φιλόπτωχο, τους εκπαιδευτικούς, τους ψάλτες, τα μέλη του συμβουλίου, όλους».

Ο ίδιος εξήγησε, αναφέρει το neoskosmos.com ότι πήρε άδεια από το νοσοκομείο να πάει στην εκκλησία και στο σπίτι του και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ομογενείς γιατρούς του και την οικογένειά του.

«Θέλω», είπε στους πιστούς, «να προσευχηθείτε να με πάρει ο Χριστούλης όσο πιο σύντομα γίνεται. Είμαι έτοιμος και τα έχω ετοιμάσει όλα. Συγχωρώ και αγαπώ τους πάντες».

Στη συνέχεια, αφού μετάλαβα των αχράντων μυστηρίων, είπε ότι είναι ήρεμος και έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι.

«Καλή αντάμωση στον παράδεισο» είπε στους πιστούς, κάποιοι από τους οποίους έκλαιγαν.

Εκείνος τους παρακάλεσε να μην τον πλησιάσουν και το εκκλησίασμα ξέπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα για να τον αποχαιρετίσει.

Ο παπά-Ανδρέας έχει διαγνωσθεί με επιθετικής μορφής καρκίνο.