Αυστραλία: Η γηραιότερη ομογενής είναι 109 ετών με καταγωγή από το Καστελόριζο

0
119

Την πρώτη δεκαετία μετά τον πρώτο αιώνα ζωής διάγει αισίως η Ελένη Κονφός με ρίζες από το Καστελόριζο, η οποία είναι η γηραιότερη ομογενής στην Αυστραλία! Η 109χρονη κυρία Ελένη, έχει ζήσει δυο Παγκόσμιους Πολέμους, την Ισπανική Γρίπη, και τώρα την πανδημία του κορωνοϊού!

Όπως γράφει το greekherald, η γλυκιά υπεραιωνόβια έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ! Είναι η μοναδική γηραιότερη Ελληνίδα στην Αυστραλία, αλλά και το δέκατο γηραιότερο στη μακρινή αυτή Ήπειρο.

Στις 30 Ιανουαρίου, η απίθανη αυτή γιαγιά είχε τα γενέθλιά της σβήνοντας 109 κεράκια! «Η μαμά είναι η μητριάρχης της οικογένειας. Είναι απίστευτα έξυπνη και πολύ καλή σε ότι κάνει», εξομολογείται η κόρη της Rose Adgemis.

Η κ. Ελένη, γεννήθηκε το 1912 στο Καστελόριζο και ήταν ένα από τα 8 παιδιά της οικογένειας του Τσίκο και της Γαρυφαλιάς Γελέτης- και τα 7 αδέλφια της έχουν πεθάνει.

Το 1931 η Ελένη παντρεύτηκε τον Γιώργο Κονφός στο νησί της και μετοίκησαν στην Αυστραλία, όπου ο σύζυγος εργαζόταν ήδη εκεί με τα αδέλφια του. Η οικογένεια απέκτησε 4 παιδιά και πολλά εγγόνια και δισέγγονα!