«Αν κολλούσαν τα 700 άτομα που κοινώνησαν εδώ θα ‘πρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια»

0
170

Μεγάλη αντιπαράθεση και έντονες συζητήσεις έχουν εγερθεί εδώ και καιρό σε πολιτικό, θρησκευτικό και επιστημονικό επίπεδο για το αν ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία ή όχι. Τα όσα ανέφερε σε κήρυγμά του πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, εγείρουν ακόμη μεγαλύτερες.

Mε δύο παραδείγματα ο πατήρ Καντάνης, ιερέας που και κατά το παρελθόν έχει προκαλέσει συζητήσεις με κηρύγματα του, επιχείρησε να αναδείξει από μεριάς του πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία.

Στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων η οποία μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube ο π. Κ. Καντάνης περιέγραψε και το… δικό του τεστ.

Τόνισε μάλιστα, ότι το προηγούμενο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό που επικοινώνησαν μαζί του και μετέβησαν στο ναό και εν συνεχεία μάλιστα κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αποφάσισε μετά από αυτό να υποβληθεί σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό.

Επεσήμανε ακόμη ότι «η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός. Αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια!», γράφει το agriniopress.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα: