Σοκαρισμένοι οι ομογενείς από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

0
80

Σοκαρισμένη η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ παρακολούθησε τις δραματικές εξελίξεις στην Ουάσινγκτον με την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλτ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Εκεί που που γιόρταζαν την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, ήλθαν οι δραματικές ειδήσεις από την Ουάσιγκτον να τους αιφνιδιάσουν δυσάρεστα. «Νομίζαμε ότι βρισκόμαστε σε άλλη χώρα και όχι στην Αμερική», είπε τηλεφωνικά στην Panhellenic Post ομογενής από την Αστόρια της Νέας Υόρκης. «Βλέπαμε και δεν πιστεύαμε τα μάτια μας!».

Από την Ν. Carolina ο Πρόεδρος του Hellenic Congress of America Νίκος Αποστολόπουλος εξέφρασε την ανακούφιση που ένοιωσε καθώς οι ακραίοι οπαδοί του Τραμπ άρχισαν να αποχωρούν: «Ευτυχώς οι ταραχές σταματήσουν οι εργασίες συνεχίζονται και πρόκειται να γίνει η επικύρωση τού νέου πρόεδρου απόψε», είπε.

Ένας άλλος γνωστός ομογενής, ο Μανώλης Βελιβασάκης, έγραψε στο fecebook:
«ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ
Μια έκρηξη αναμενόταν να συμβεί, μετά από τέσσερα χρόνια υποκίνησης, συνωμοσίας, ψέματα και κοροϊδεύοντας Αμερικανούς ο ένας εναντίον του άλλου. Και συνέβη την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, όταν ένας εξοργισμένος όχλος εξαπολύθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, για πρώτη φορά από τους Βρετανούς το 1813. Η βίαιη εισβολή είδε τους νομοθέτες να υποχωρούν κάτω από τις έδρες τους, πυροβόλα όπλα της αστυνομίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και βουλευτές της MAGA να παραπλανιούνται στη Γερουσία – και διέκοψε την τελετουργική διαδικασία επιβεβαιώνοντας την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παρακίνησε τους κακοποιούς να επιτεθούν στην ακρόπολη της δημοκρατίας του έθνους του και να μπλοκάρουν τη βούληση του λαού που εκδόθηκε σε ελεύθερες εκλογές. Ο υπόλοιπος κόσμος κοίταξε με τρόμο Πολλοί στην Ουάσινγκτον έχουν επιτρέψει την εγκληματική προεδρία του Τραμπ μέχρι τώρα. Αλλά πρέπει να απαντήσουν στην ερώτηση: Εάν υποκινώντας ανοιχτά μια απόπειρα πραξικοπήματος δεν αξίζει την απομάκρυνση ενός προέδρου από το αξίωμα, τι κάνει;»

Ένας άλλος ομογενής ο Andonios Neroulias έγραψε στο FB: «Η 6η Ιανουαρίου 2020 είναι μια θλιβερή ημέρα στην ιστορία των ΗΠΑ και είναι κρίμα που υπήρξε μια προσπάθεια να καταστρέψει τη δημοκρατική διαδικασία εκλογής του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να είχε κάνει μεγάλη διαφορά, αλλά δυστυχώς ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του εμπόδισαν να γίνει μεγάλος πρόεδρος».

Ο ομογενειακός Τύπος

Από την πλευρά του ο ομογενειακός Τύπος της Αμερικής, παρακολούθησε έκπληκτος και αυτός τα απίστευτα γεγονότα: Ο «Εθνικός Κήρυξ» σε ανάλυση του Σύμβουλου Έκδοσης Αντώνη Διαματάρη, ζητάει «να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος» της εξέγερσης ενώ η Greek News του Απόστολου Ζουπανιώτη γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Οργή για τον απερχόμενο πρόεδρο που κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ