Καλαμάτα: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία και κάλεσε όσους δεν φορούσαν μάσκα να βγουν έξω

0
247

Πιστοί σε εκκλησία στην Καλαμάτα αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα με αποτέλεσμα ο ιερέας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Με οργισμένο ύφος, ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας αξίωσε από όσους δεν τηρούσαν τα μέτρα να αποχωρήσουν από τον ναό.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, που μετέδωσε το eleftheriaonline.gr, ο ιερέας διέκοψε την θεία λειτουργία και απευθυνόμενος σε όσους δεν φορούσαν μάσκα τους ζήτησε να βγουν από την εκκλησία. «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία. «Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Το εν λόγω βίντεο κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με την πλειοψηφία να δίνει συγχαρητήρια στον ιερά για την σωστή αντίδρασή του.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπονται να εκκλησιάζονται (25/12, 01/01 και 06/01) τις ημέρες των εορτών έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού. Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.