Αυστραλία: Νίκη των ομογενών- Το La Trobe δε θα διακόψει το πρόγραμμα ελληνικών σπουδών

0
169

Μία σημαντική νίκη για όλη παροικία αποτελεί η απόφαση του Πανεπιστημίου La Trobe (LTU) να μη διακόψει τη λειτουργία του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, το οποίο είναι το μοναδικό σε ακαδημαϊκό επίπεδο στη Βικτώρια που αφορά την Ελληνική γλώσσα.

Το εν λόγω Πρόγραμμα, υπενθυμίζεται, κρίθηκε οικονομικά μη βιώσιμο από το LTU λόγω του «χαμηλού αριθμού εγγραφών» φοιτητών -σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο- και είχε κατατεθεί πρόταση για τερματισμό του, γράφει ο neoskosmos.

Ωστόσο, υπήρξε άμεση και μαζική «απάντηση» από πλευράς της ομογένειας με ανακοινώσεις και επιστολές διαμαρτυρίας προς το La Trobe, ενώ συστάθηκε και Επιτροπή Διάσωσης σχετικά, η οποία είχε διαβουλεύσεις με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, για το πώς θα μπορούσαν να συνεχιστούν οι Ελληνικές Σπουδές.

Οι συζητήσεις αυτές απέφεραν καρπούς και το LTU ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη πως το Πρόγραμμα, σε πρώτη φάση, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί έως και το 2023, οπότε θα υπάρξει νέα αξιολόγηση για τη βιωσιμότητά του.

Για να καταστεί δυνατόν αυτό, υπήρξε δέσμευση από πλευράς της παροικίας για οικονομική στήριξη, με χρηματοδότηση 192.000 δολ. για 3 χρόνια, αλλά και βοήθεια ως προς την αύξηση των εγγραφών φοιτητών στις Ελληνικές Σπουδές.