ΗΠΑ: Εργασίες για το Ιστορικό Γηροκομείο «Αγίου Μιχαήλ» παρουσία Ελπιδοφόρου

0
160

Τον χώρο όπου θα στεγαστούν οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ιστορικού Γηροκομείου του Αγίου Μιχαήλ ευλόγησε και θεμελίωσε χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Λόγω των ειδικών καταστάσεων που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά περιορισμένη προσέλευση. Παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και ευεργετών, ο Αρχιεπισκοπος ξεναγήθηκε στον χώρο μένοντας εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες αξιοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος.

Τα νέα κτίρια θα λειτουργούν στην συνοικία του Γιουνιοντέιλ, στο Λονγκ Αϊλαντ, στην διεύθυνση 1220 Front Street, πολύ κοντά στην περιοχή του Χέμπστεντ, στην κομητεία Νάσο, όπου διαμένουν πολλοί ομογενείς.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, ο Οίκος Ευγηρίας «Αγιος Μιχαήλ» άνοιξε τις πύλες του στις σημερινές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο Γιόνκερς, πριν από 62 χρόνια και συγκεκριμένα στις 25 Μαϊου του 1958. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Μιχαήλ, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της δημιουργίας του, με αποτέλεσμα η ονοματοδοσία, επί της ουσίας, να γίνει προς τιμήν του. orthodoxianewsagency.gr