Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος: Ο άνθρωπος περνάει μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία με την απουσία της εκκλησίας

0
236

Για την φετινή ιδιαίτερη κατάσταση σχετικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων και τους κλειστούς ναούς μίλησε στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Προγράμματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, ο π. Θεολόγος, τόνισε:

«Πιστεύω σε αυτήν την καλή ενσυναίσθηση την οποία η πολιτεία οφείλει να έχει. Πολλές φορές ακούω ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα … και πρέπει να ανοίξουν γιατί ολόκληρη η οικονομία στενάζει. Όμως, πιστεύω ότι όλα αυτά τα μέτρα ήταν ουσιαστικά για να υπάρχει ο άνθρωπος και για να υπάρχει ο άνθρωπος, πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητά του να επισκεφθεί την πνευματική του παρακαταθήκη, την πνευματική του γενέτειρα που αναγεννά τον άνθρωπο και όλο αυτό το διάστημα, ο άνθρωπος περνάει μια μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία, λόγω της απουσίας του από την εκκλησία.

Αυτό θα είναι πρόσφορο να συμβεί αυτές τις άγιες ημέρες και να μπορέσει ο κάθε Χριστιανός να πάρει το σώμα και το αίμα του Κυρίου, να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων, να γευτεί τη χαρά της ενσαρκώσεως του υιού και λόγου του Θεού και να νιώσει τι πραγματικά είναι Χριστούγεννα. Δεν είναι τα στολίδια, τα τραπέζια, τα φαντασμαγορικά που βλέπουμε στους δρόμους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της γιορτής. Αν όμως δεν νιώσουμε τη γιορτή δεν μπορούμε να δούμε και το αποτέλεσμά της».