Ιδρύθηκε η ομάδα τυφλών Ελλάς Μελβούρνης

0
161

Δύο χρόνια μετά την ίδρυση της South Melbourne Powerchair, η «κυανόλευκη» συνεχίζει να πρωτοστατεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Πολιτείας αλλά και σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο ιστορικός σύλλογος σε συνεργασία με το Australian Blind Football, ανακοίνωσε την ίδρυση της South Melbourne Blind Football Team, δηλαδή της ποδοσφαιρικής ομάδας τυφλών Ελλάς Μελβούρνης.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές του τυφλού ποδοσφαίρου. Είναι το ποδόσφαιρο τύπου B1 και το ποδόσφαιρο σάλας 5 x 5 που παίζεται από παίκτες που είναι εντελώς τυφλοί ή από παίκτες που έχουν μειωμένη όραση.

Το ποδόσφαιρο τυφλών τύπου B1 είναι διεθνώς αναγνωρισμένο σπορ με αγωνιστική δραστηριότητα στην Ασία και σε μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Η οργάνωση Australian Blind Football, που λειτουργεί υπό την ομπρέλα του FFA, δημιουργεί ένα δίκτυο συλλόγων σε όλη τη χώρα με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στα επόμενα χρόνια.

Η «κυανόλευκη» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αυτής της πρωτοβουλίας που ως κύριο σκοπό να δώσει πρόσβαση σε τυφλούς ποδοσφαιριστές να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και να εκπροσωπήσουν μελλοντικά τη Βικτώρια σε εθνικούς διαγωνισμούς και την εθνική Αυστραλίας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Sebastian Petrovic, πρώην παίκτης της Ελλάς Μελβούρνης, βραβευμένος την σεζόν 2009 με το μετάλλιο «Theo Marmaras», είναι σήμερα εθελοντής διαιτητής για αγώνες τυφλών στη Βικτώρια δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη, λέγοντας ότι είναι μια καταπληκτική στιγμή για τη μελλοντική διαφήμιση του αθλήματος που θα χτίσει μονοπάτια στο μέλλον την ομάδα τυφλών ποδοσφαίρου».

Ο πρόεδρος της Ελλάς Μελβούρνης Νίκος Μαϊκούσης, σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου «smfc.com.au» είπε: «Είμαι πραγματικά περήφανος για την ίδρυση ομάδας τυφλών της που ξεκίνησε από την συνεργασία με τον Dave Connolly από το Australian Blind Football.neoskosmos.com