Η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου στο 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καΐρου

0
316

Με μια άκρως ενδιαφέρουσα Ελληνική ταινία θα πραγματοποιηθεί το 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καΐρου, που λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας με εξαιρετικά περιορισμένες θέσεις για το κοινό.

Πρόκειται για την ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη. Μία πρωτότυπη ιστορία με ήρωα έναν άνδρα που πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη όπου ξαφνικά γίνεται αντιληπτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά, με το φαινόμενο να αποκτά στοιχεία πανδημίας για πολύ κόσμο. Ένας άνδρας γύρω στα 40 ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Στο διάβα του, βρίσκει και άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και το αντιμετωπίζουν από κοινού.

Η 90λεπτη ελληνική ταινία, μία φετινή κοινή ελληνο-πολωνικο-σλοβενική παραγωγή, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανοράματος Κινηματογράφου, σε χώρο της Όπερας του Καΐρου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Συνολικά στη φετινή διοργάνωση του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου θα παρουσιαστούν 83 ταινίες από 43 χώρες.

Η διοργάνωση, που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 10 Δεκεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη του είδους της κινηματογραφική διοργάνωση στη Μέση Ανατολή.