Αυστραλία: Σχολείο κλείδωνε σε ειδική αίθουσα 7χρονο Ελληνόπουλο με αυτισμό

0
77

Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι σχολείο στο Σίδνεϊ κλείδωνε σε αίθουσα ένα ανήλικο μαθητή με αυτισμό. Το θέμα μετέδωσε το ABC και αναμεταδίδει το neos kosmos.

Το θέμα ερευνάται τώρα από τις αρχές αλλά η καταγγελία της μητέρας του παιδιού, Κατερίνας Φερέκου, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα: Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει φροντίσει να αντιμετωπίζει σωστά μαθητές με αυτισμό.

«Το να εκφράζεις ανησυχία για το παιδί σου δεν είναι έγκλημα. Δεν θα σταματήσω να το κάνω όσο αναπνέω», είπε η ομογενής και πρόσθεσε:

«Δεν ντρέπομαι που έχω παιδί με Αυτισμό, θα το στηρίζω μέχρι την τελευταία μου ανάσα. Όχι μόνο για τον Γιάννη, αλλά και για να βοηθήσω τα άλλα παιδιά»

Αποτέλεσμα να της ζητήσει συγγνώμη και το υπουργείο Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Με το θέμα ασχολήθηκε και το ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS που μεταξύ άλλων μετέδωσε τα ακόλουθα:

Όταν η Κατερίνα Φερέκου, μητέρα του Γιάννη, διαμαρτυρήθηκε στην διεύθυνση του σχολείου αντί να βρεθεί λύση, της έστειλαν την αστυνομία στο σπίτι και της απαγόρευσαν να πηγαίνει στο σχολείο.

Τώρα την υπόθεση ερευνά η διεύθυνση εκπαίδευσης της ΝΝΟ, ενώ η διεύθυνση του σχολείου έχει τεθεί σε προσωρινή αργία.

Πιο αναλυτικά: Ο 7χρονος Γιάννης Φερέκος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, είναι ελληνικής καταγωγής και πηγαίνει στο Δημόσιο Σχολείο Penshurst West του Σίδνεϊ. Οι γονείς του Κατερίνα και Μπίλ Φερέκος έμαθαν πως όταν το παιδί βρισκόταν στο σχολείο, που έχει τρείς ειδικές τάξεις για παιδιά με αυτισμό, το κλείδωναν σε ένα μικρό δωμάτιο απομόνωσης, μόνο του για να «ηρεμήσει». Το παιδί όμως έκλαιγε, κράταγε τα κουκλάκια του και ζητούσε την μαμά του.

Το συμβάν επιβεβαίωσαν μαθητές, γονείς, αλλά και ένας θεραπευτής που ενώ ήθελε να βοηθήσει τον μικρό Γιάννη, δεν ήξερε ποιος έχει τα κλειδιά του δωματίου απομόνωσης, για να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ