Αυστραλία: Η Ελληνίδα επιστήμονας και καθηγήτρια πανεπιστημίου που εντυπωσιάζει με το έργο της

0
96

Η Ευγενία Παιδαγωγού κράτησε για πρώτη φορά στηθοσκόπιο σε ηλικία τριών ετών. Ήταν φυσικά παιχνίδι και μέρος μίας «ιατρικής βαλίτσας» που της είχαν κάνει δώρο οι γονείς της. Εκείνο όμως το παιχνίδι λειτούργησε ως προοικονομία για το επαγγελματικό της μέλλον αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη που θα έδειχνε για την επιστήμη και την Iατρική.

«Θυμάμαι από μικρή να με ενθουσιάζει η Iατρική. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι είναι ένας από τους κλάδους όπου η γνώση είναι αστείρευτη και τα δεδομένα ανανεώνονται συνεχώς, ενώ υπάρχουν πολλά περιθώρια καινοτομίας» αναφέρει στον «Νέο Κόσμο» η κ. Παιδαγωγού.

Στο ταξίδι της στον μαγικό κόσμο της επιστήμης, είχε αρωγούς τους γονείς της. Ήταν δίπλα στο μοναχοπαίδι τους από την πρώτη στιγμή.

«Οι γονείς μου ήταν μετανάστες από την Μακεδονία. Μεγάλωσα σε ένα άκρως ελληνικό περιβάλλον, με τα ελληνικά ήθη και έθιμα, τη θρησκεία, τις παραδόσεις και φυσικά τη γλώσσα μας. Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου και αν και έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μελβούρνη, όποτε βρίσκομαι στην Ελλάδα νιώθω ότι ανήκω εκεί».

Η ίδια περιγράφει πως αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες «Το πιο δύσκολο κομμάτι, όμως, είναι η προκατάληψη την οποία αντιμετώπισα. Ήμουν μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής και της εργατικής τάξης. Έπρεπε συνεχώς να απαντώ σε άδικα σχόλια τα οποία δεν είχαν να κάνουν με τις δεξιότητες ή τις επιτυχίες μου. Θυμάμαι έναν συνάδελφο να μου λέει ότι δεν είμαι μία τυπική γυναίκα επειδή μπορούσα να έχω οικογένεια και να είμαι σωστή επαγγελματίας.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν με αποθάρρυνε. Το όραμά μου παρέμενε ζωντανό και η αποτυχία δεν ήταν επιλογή για εμένα», λέει εμφατικά η κ. Παιδαγωγού.

Έχει δουλέψει σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, επί του παρόντος βρίσκεται στο Western Health, έχει ιδιωτική κλινική, ενώ είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μελβούρνης και διδάσκει Ιατρική σε νέους γιατρούς. Επίσης παρέχει τις γνώσεις και την εξειδίκευσή της σε οργανισμούς και συλλόγους.

Ένας από τους οργανισμούς που υπηρετεί εθελοντικά εδώ και τρία χρόνια ως αφοσιωμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η «Φροντίδα». Όπως εξηγεί η κ. Παιδαγωγού η σχέση της με τη «Φροντίδα» είναι πολύ δυνατή λόγω των αγαπημένων γονιών της.

Από τον Δεκέμβριο του 2019, η κ. Παιδαγωγού έχει αναλάβει το ρόλο της προέδρου του οργανισμού, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την υφήλιο, αλλά ιδιαίτερα για τον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων. Η εξειδίκευση της αποτέλεσε καίριο εφόδιο στη μάχη κατά του κορωνοΐού για την προετοιμασία και προστασία των ανθρώπων της «Φροντίδας», ηλικιωμένων, προσωπικού και εθελοντών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ