Μητσοτάκης-Μπουρλά στο Ελληνικό Οικονομικό Συμπόσιο

0
424

Από την πρώτη Δεκεμβρίου και για δυο ημέρες θα πραγματοποιηθεί το 31ο Ελληνικό Οικονομικό Συμπόσιο (Greek Economic Summit – GES) από το Αμερικανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, θα είναι ο πρωθυπουργού, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή πολιτική, την Ομογένεια και τις επιχειρήσεις.

Κεντρικό θέμα του διαδικτυακού συμποσίου είναι «Προχωρώντας μπροστά σε δύσκολες εποχές» («Forging Ahead in Challenging Times»), έχοντας επίσης την αρωγή του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (U.S. Chamber of Commerce) και του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council).

«Τα τελευταία 31 χρόνια, το GES έχει γίνει ένα σημείο αναφοράς για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Ενόσω προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές, το Συμπόσιο και η δουλειά που παράγει το Επιμελητήριο, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, προκειμένου να συνάψει οικονομικές, επιχειρηματικές και εμπορικές συνεργασίες, έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ στην υποστήριξη των προσπαθειών της Ελλάδας για ανάκαμψη», δήλωσε ο πρόεδρος του Αμερικανο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ηλίας Σπιρτούνιας.

«Έχουμε διαμορφώσει μια εξαιρετική ατζέντα για το συμπόσιο την φετινή χρονιά, με μια σημαντική σύνθεση ομιλητών, από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Χτίζοντας πάνω στην αποστολή του Επιμελητηρίου, που είναι να διαμορφώσει ευκαιρίες ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, το GES 2020 θα αφιερώσει μεγάλο μέρος του περιεχομένου του στην προώθηση της ελληνο-αμερικανικής επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και των εμπορικών σχέσεων, προς όφελος όχι μόνο των δυο χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτίου Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα είναι το επενδυτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις και το γεγονός ότι βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο της Ιστορίας τους, η νέα περιβαλλοντική συμφωνία της Ε.Ε., η διαδικασία ψηφιοποίησης του ελληνικού κράτους και άλλα παρεμφερή ζητήματα, που θα αναλυθούν από στελέχη που βρίσκονται σε καίριες θέσεις και κέντρα αποφάσεων.
Παράλληλα, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου και ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς.

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου https://www.amcham.gr/events/event/greek-economic-summit/ Εθνικός Κήρυκας