Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλητής σε φόρουμ του Κολούμπια

0
161

Μεταξύ των ομιλητών που θα λάβουν μέρος στο Φόρουμ Ηγετών του Κόσμου (World Leaders Forum), που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, θα είναι και ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το συνέδριο λόγω των συνθηκών πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τις συμμετοχές όμως να θεωρούνται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από τις 10 έως τις 11 το πρωί, ώρα Ανατολικής Ακτής (EST). Το κεντρικό θέμα της ομιλίας του θα είναι η πορεία της Ελλάδας, ξεπερνώντας την οικονομική κρίση, τον λαϊκισμό και τον Covid (The Greek Transformation: Overcoming a Financial Crisis, Populism and Covid).

Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυκας, την ίδια μέρα θα τοποθετηθεί και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες (Antonio Guteres), που θα αναπτύξει το θέμα της κατάστασης του Πλανήτη (The State of the Planet), με ώρα έναρξης τις 8:45.

Το Φόρουμ θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου με ομιλήτρια την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Εμα Σόλμπεργκ.

Το Φόρουμ Ηγετών του Κόσμου του Πανεπιστημίου Κολούμπια πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2003, όταν και ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Λι Μπόλινγκερ (Lee Bollinger).

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, έχει φιλοξενήσει περίπου 100 ηγέτες και επικεφαλής κρατών από 85 διαφορετικές χώρες, προσφέροντας ένα περιβάλλον ουσιώδους συζήτησης για σημαντικά θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινή γνώμη. Κατά το παρελθόν, έχουν μιλήσει πρόσωπα όπως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, η Βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια Αλ Αμπντουλάχ, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολπμπράιτ, ο αείμνηστος πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο Δρ. Σανζάι Γκούπτα από το «CNN», ο Δαλάι Λάμα, ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Κεμπρεγεσούς και άλλοι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ερωταπαντήσεων με την συμμετοχή μελών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που συμμετέχουν στην διαδικασία.