Ο Αστερίξ, ο Μητροπολίτης Μόρφου και ο κορωνοϊός

0
192

Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ο δημοφιλής ανυπότακτος Γαλάτης Αστερίξ, η πανδημία του κορωνοϊού, οι θεωρίες συνωμοσίας και ο Μητροπολίτης Μόρφου;

Καμία όμως ο κ.κ. Νεόφυτος βρήκε τον συσχετισμό και … αποκάλυψε κρατώντας ένα τεύχος του γνωστού κόμικ από το 2017 στα χέρια, ότι ο Αστερίξ είχε προβλέψει την έλευση του κορωνοϊού.

Όχι, φυσικά με τη μορφή ενός θανατηφόρου ιού αλλά με τη μορφή ενός Ρωμαίου μασκοφόρου αθλητή, ονόματι Κορωνοϊούς, που νικούσε τους πάντες και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, διάβασε στη διάρκεια ομιλίας του το σχετικό απόσπασμα και αποκάλυψε ότι στα κείμενα του κόμικ βρήκε τις αποδείξεις ότι κάποιοι … προετοιμάζουν εδώ και καιρό για μας αλλά χωρίς εμάς, όλα αυτά τα οποία ζούμε σήμερα.
Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά:

«Για να δείτε πώς προετοιμάζουν τις μάζες, για αυτά που ζούμε σήμερα. Το 2017, γράφει για μία αρρώστια, η οποία θα έρθει εις τους κατοίκους της Ρώμης, της Ρώμης που δοκιμάστηκε περισσότερο απ’ όλους και τώρα πάλι επέστρεψε, πάνω σε ένα άρμα, λέει: Ιδού ο μεγάλος πρωταθλητής, ο αποκαλούμενος μασκοφόρος Ηνίοχος, ο μεγάλος Κορωνοϊούς, και ο πιστός του ο Βακχύλους. Τα ακούτε; Το ’17 παρακαλώ. Μιλά για τον κορωνοϊό, ο οποίος έρχεται και θα βάλει σε όλους τις μάσκες. Πρέπει να έχουμε και λίγη υποψία, ότι κάποιοι εργάζονται για εμάς, χωρίς εμάς. Πριν από εμάς, για εμάς. Αυτό είναι μία απόδειξη ότι δεν είμαστε συνομωσιολόγοι». Cretalive.gr