Άνω κάτω η Τουρκία – Ο γαμπρός του Ερντογάν πιάστηκε στα χέρια με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας!

0
340
ΓΑΜΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τη στιγμή που η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έχει χάσει το 30% της αξίας της, η χώρα παρακολουθεί άγνωστο πώς, τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα που έχουν και λίγη δόση από… σαπουνόπερα. Κι αυτό γιατί, έπειτα από την αποπομπή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας το περασμένο Σάββατο, την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας και ο υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Με τη μόνη διαφορά βέβαια, πως ο άλλωτε κραταιός άντρας των οικονομικών, τυγχάνει και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν.
«Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω ως υπουργός, όπως ήμουν για σχεδόν πέντε χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας», αναφέρεται στη δήλωση.

Ο Αλμπαϊράκ έγινε υπουργός Οικονομικών πριν από δύο χρόνια, αφού διετέλεσε υπουργός Ενέργειας.
Ο 42χρονος Αλμπαϊράκ διορίστηκε υπουργός Ενέργειας το 2015 και μεταπήδησε στο υπουργείο Οικονομικών μετά την επανεκλογή του Ερντογάν με σαρωτικές νέες εκτελεστικές εξουσίες το 2018.
Στην διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, η οικονομία της Τουρκίας επλήγη από δύο ισχυρά χτυπήματα, διψήφιο πληθωρισμό και υψηλή ανεργία. Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το μισό της αξίας της από τις αρχές του 2018.

Πιάστηκε στα χέρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet, ο γαμπρός του Ερντογάν πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής Τράπεζας, Νατσί Αγκμπάλ στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Σάββατο το βράδυ ο Ερντογάν κάλεσε τον νέο διοικητή στο μέγαρο για τη σχετική ενημέρωση και όταν ο τελευταίος του είπε πως δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα τότε ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ, για εξηγήσεις. Η οργή του 42χρονου ήταν τέτοια, που δεν δίστασε να πιαστεί στα χέρια με τον νέο τραπεζίτη στην έξοδο του προεδρικού.