Εκλογές ΗΠΑ: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής υποψήφιος με το κομμουνιστικό κόμμα

0
422

3.432 ψηφοφόροι της πολιτείας του Βερμόντ ψήφισαν τον απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Χριστόφορο Χελάλι (Christopher Helali), ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών με το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ο Χριστόφορος, συγκέντρωσε 1%, με ευρύ κύκλο σπουδών, σήμερα είναι γεωργός στο Vershire, του Βερμόντ εργαζόμενος στα αγροκτήματα της συντρόφισσάς του, της Αμάντας, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι 18 μηνών, τον Θεοδωράκη.
Ο δρόμος της ζωής του έχει τη δική του ιστορία, ενδιαφέρουσα αναμφίβολα και με στοιχεία μοναδικότητας. Γεννήθηκε στο Γούστερ της Μασαχουσέτης από γονείς μετανάστες. Η μητέρα του είναι γεννημένη στο Μόντρεαλ του Καναδά από Ελληνες μετανάστες γονείς, οι οποίοι έφυγαν από την Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο πόλεμο. Ο πατέρας του γεννήθηκε στο Malayer του Ιράν από γονείς Lur και Κούρδους και έφυγε από την πατρίδα του το 1979 στη διάρκεια της Ιρανικής Επανάστασης.

Προέρχομαι από μία οικογένεια αριστερών. Ο παππούς και η γιαγιά μου στήριζαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Ο παππούς μου και τα αδέλφια του ήταν στο ΕΑΜ τα χρόνια της Κατοχής και στον Εμφύλιο. Εχω σπουδάσει Μαρξιστική Φιλοσοφία στην Κίνα με υποτροφία από το κράτος, έχω τελειώσει μεταπτυχιακό εκεί. Επίσης, έχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιστορία και Πολιτική των Βαλκανίων. Επίσης, έχω και την ελληνική υπηκοότητα», είχε πει σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα»..