Αντίθετοι στο κλείσιμο των εκκλησιών οι κληρικοί της Μητρόπολης Χαλκίδος

0
192
ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
????????????????????????????????????

Το καθολικό lockdown που ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορούν και στις εκκλησίες όπου θα γίνεται λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών. Μια από τις αντιδράσεις στα μέτρα, είναι και αυτή που έρχεται από τη Μητρόπολη Χαλκίδος.

«Οι Κληρικοί της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, συμμετέχοντες κατ’ αυτάς σε προγραμματισμένες, κατά τόπους και Αρχιερατικές Περιφέρειες, Ιερατικές Συνάξεις και πληροφορηθέντες από τα Μ.Μ.Ε. τα νέα μέτρα, που, όπως είπαν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα 5-11-2020 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκφράζοντες και τις θέσεις των ευσεβών Χριστιανών μας, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τυχόν κλείσιμο των Εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών.

Θλιβόμαστε δε βαθύτατα, διότι σε όσα προαναγγέλλονται, δεν φαίνεται να προβλέπεται, μεταξύ των επιτρεπομένων μετακινήσεων για τα αναγκαία προς τη ζωή, ούτε καν η μετάβαση στους Ιερούς Ναούς για προσκύνημα.

Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση. Και αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμασθεί τελευταία.

Για το Ιερατικό Συνέδριο
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† ο Χαλκίδος Χρυσόστομος