“Έφυγε”από επιπλοκές του Covid ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδος Κασιμάτης

0
141

Στις 16 Οκτωβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή ο 22ος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδος Κασιμάτης, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια του COVID-19.

Ο Εδμόνδος Κασιμάτης υπήρξε Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. τα τελευταία τρισήμισυ χρόνια, ενώ επί σειρά ετών (μέχρι και την ημέρα του θανάτου του), υπήρξε και Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

Στο μήνυμα του προς την οικογένεια του εκλιπόντος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρει:

«Προς
Την Αξιότιμον Οικογένειαν του προσφιλούς τέκνου του Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, μακαριστού και λίαν αγαπητού της ημετέρας Μετριότητος Εδμόνδου Κασιμάτη και την ευλογημένην Ομογένειάν μας της Αλεξανδρείας.

Συγκλονισμένοι πληροφορηθήκαμε, ότι έφυγε από τη ζωή ένας ευπατρίδης, το καύχημα του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας και της Αιγύπτου γενικώς, ο μεγάλος στην ψυχή και την καρδιά, Εδμόνδος Κασιμάτης.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος, σφράγισε με την παρουσία του την σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδεια και με την εν γένει Μεγάλη προσφορά του προς το Παλαίφατο, Αποστολικό και Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Δυστυχώς, η ομογένειά μας σήμερα έγινε κατά πολύ πτωχότερη και αδύναμη, η Ελληνική Ομογένεια απώλεσε ένα εκλεκτό και άξιο μνήμης τέκνο της ως ο μεταστάς.

Η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου και εγώ προσωπικώς, λυπούμεθα για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μακαριστού Εδμόνδου Κασιμάτη.

Η προσευχή μας θα είναι καθημερινή προς τον Θεό της συγγνώμης και της αγάπης, ώστε να αναπαύσει την ψυχή του ευγενούς αδελφού και φίλου Εδμόνδου, και να δίδει κουράγιο και βάλσαμο παρηγορίας στην εξαιρετική και σπουδαία οικογένειά του.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Μετά πατρικών ευχών και Πατριαρχικών ευλογιών,
διάπυρος πρός Θεόν ευχέτης

†Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β’

Εν Αλεξανδρεία τη 17η Οκτωβρίου 2020«

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ