Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο νέος Μητροπολίτης Σαρδέων

0
224

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελο (πρώην Νέας Ιερσέης) δέχθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, προκειμένου -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην ιστορική αυτή μητρόπολη του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν τα πρακτικά θέματα της παραδόσεως και παραλαβής της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, ο δε Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει στον Σεβασμιώτατο την απόφαση της Ι. Επαρχιακής Συνόδου περί της μελλοντικής παρουσίας και δράσεώς του στην Αμερική.

Στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τονίζεται επίσης ότι «υπήρξε ταύτιση απόψεων σε όλα τα συζητηθέντα θέματα και εν κατακλείδι ο Αρχιεπίσκοπος παρεκάλεσε τον άγιο Σάρδεων να προστεί της Θ. Λειτουργίας την προσεχή Κυριακή, 18 Οκτωβρίου ε. έ., στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Δημητρίου Αστορίας Ν. Υόρκης, όπου ο ίδιος ιεράρχης διετέλεσε επί σειράν ετών προϊστάμενος επιδείξας αξιομίμητη δράση και ποιμαντικό έργο».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποφάσισε μεταξύ άλλων μεταθέσει τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελον στην Ιερά Μητρόπολη Σάρδεων και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο στην χηρεύουσα Επαρχία Νέας Ιερσέης τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο