Χειροτονία του πρώτου Ιερέα Μασάι στην Τανζανία

0
303

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια αλλά και απλότητα, όπως συνηθίζεται στην Αφρική και με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο έως της σήμερον Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Ηλίας Κatasiko χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.

Το συγκινητικό μυστήριο της χειροτονίας του π. Ηλία, που αξίζει να τονίσουμε ότι είναι ο πρώτος Ορθόδοξος Ιερέας στην Τανζανία από την πρωτόγονη φυλή των Μασάι, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Τανζανίας το Νταρ Ες Σαλαάμ, ο οποίος κτίσθηκε από την οικογένεια Γεωργίου και Ερασμίας Αρναούτογλου και την Ελληνική Κοινότητα το 1952.

Ο π. Ηλίας θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για την φυλή των Μασάι, στην ευρύτερη περιοχή του Ιεραποστολικού μας Κέντρου στην πόλη MOROGORO, στην Ανατολική Τανζανία, όπου υπάρχουν περίπου 30 πρωτόγονες κοινότητες (νομάδες) των Μασάι και ήδη έχουμε ιδρύσει 6 νέες ενορίες.