Σήμερα η πιθανή έξοδος του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου από τη ΜΕΘ

0
260

Σήμερα, Δευτέρα, θα αποφασίσουν οι γιατροί για την έξοδό του Αρχιεπισκόπου Κρήτης από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς η κατάστασή του παραμένει σταθερή. 

Ο Σεβασμιώτατος νοσηλεύεται για όγδοη ημέρα με οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η κατάσταση της υγείας του προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού, βοηθό Επισκόπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κ. Πρόδρομο Ξενάκη, «είναι σταθερή και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από χθες».

Όπως χαρακτηριστικά είπε o Θεοφιλέστατος στο neakriti.gr: «Σαφώς είναι καλύτερα. Δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Αύριο, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, θα αποφασίσουν οι γιατροί για το πότε θα βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Αρχιεπίσκοπος». Ο ίδιος, μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει ακόμα και αύριο.

Όπως τόνισε: «θα μεταφερθεί στη Νευρολογική Κλινική. Το δωμάτιό του είναι ήδη έτοιμο, για την περαιτέρω νοσηλεία και αποκατάσταση της υγείας του. Περιμένουμε τις αυριανές εξελίξεις, με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος, είχε υποβληθεί σε τραχειοστομία και γαστροστομία.