Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Αγία Τριάδα του Μπρίτζπορτ

0
90

Μικρά παιδιά με ανθοδέσμες και χαμόγελα, ο ιερατικός προϊστάμενος, το κοινοτικό συμβούλιο και οι πιστοί υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη ποιμαντορική επίσκεψή του στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος στην πόλη Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέστη της Θείας Λειτουργίας, συνομίλησε με όλους, φωτογραφήθηκε με παιδιά και κήρυξε επί της ευαγγελικής περικοπής της πρώτης Κυριακής του κατά Λουκά ευαγγελίου. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στον Χριστό ο Οποίος δίδασκε τα πλήθη ιστάμενος στην ψαρόβαρκα του Σίμωνος Πέτρου. Είπε πως «είναι ένα πράγμα να ακούς τη διδασκαλία του Κυρίου μας, την προτροπή του να αγαπά ο ένας τον άλλον, ακόμα να αγαπούμε και τους εχθρούς μας, να κάνουμε το καλό, να δίνουμε με γενναιοδωρία, να συγχωρούμε χωρίς να μας ζητείται και είναι τελείως άλλο πράγμα να κάνουμε αυτά τα λόγια πράξη».

Σε άλλο σημείο είπε πως «όταν τελείωσε την ομιλία του ο Χριστός και ενώ ήταν ακόμα μέσα στην ψαρόβαρκα του Πέτρου, του είπε, «να ξαναρίξει τα δίχτυα στο βυθό προς αλίευση ψαριών. Αυτό φαίνεται να έπιασε τον Πέτρο εξ’ απήνης διότι πάλευαν όλη τη νύχτα ψαρεύοντας και δεν είχαν πιάσει τίποτε. Ο Πέτρος ο οποίος είχε κληθεί από τον Χριστό μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα τον Πρωτόκλητο του οποίου η Αποστολική Εδρα είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είπε πως ‘Κύριε όλη τη νύχτα κοπιάσαμε αλλά δεν πιάσαμε τίποτε, αλλά επειδή το λες εσύ θα ρίξω πάλι τα δίχτυα’. Η ψαριά αυτή τη φορά ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να την αντέξει η βάρκα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ