Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα στη Μητρόπολη Βοστώνης για τον Κορωνοϊό

0
437

Η Γενική Εισαγγελία  της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ της οποίας προΐσταται ο Gordon J. Macdonald, με τρισέλιδη επιστολή της με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2020, προς τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, τον πρωτοσύγκελο του Θεόδωρο Μπάρμπα και τον ιερέα Ρόμπερτ Άρχων, τους εγκαλεί για παράβαση των Επειγουσών Εντολών 52 και 63 του κυβερνήτη του Νιου Χαμσάιρ για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι παραλήπτες της επιστολής  φαίνεται να αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των Αρχών Δημόσιας Υγείας αναφορικά με την τέλεση της Λατρείας και την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας από το ίδιο Ποτήριο και με την ίδια λαβίδα στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στην πόλη Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ, στην οποία υπήρξε έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού ανάμεσα στους ενορίτες.

Στο γράμμα της Γενικής Εισαγγελίας  αναφέρεται χαρακτηριστικά και το εξής: Κάτω από την παράγραφο Παραβιάσεις στην επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα αναγράφονται τα εξής: «Η Ελληνική Ορθόδοξη πρακτική χρήσης ενός Ποτηρίου και μιας λαβίδας φαίνεται πως είναι η πιθανή πηγή της έξαρσης του κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο. Αυτή η πρακτική χρήσης ενός κοινού ποτηρίου και μιας λαβίδας δεν είναι σύμμορφη με την 15η παράγραφο της Οδηγίας και επομένως είναι παράβαση της  Επείγουσας Εντολής αριθμός 52.

Η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου ειδοποιήθηκε γι’ αυτή τη παράβαση στις 25 Ιουλίου 2020 από την Αστυνομικό Kim McNamara του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πόρτσμουθ, αλλά όμως αυτή η τακτική φαίνεται πως εξακολούθησε.  Αυτή η πρακτική πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να επιτευχτεί συμμόρφωση  με την Επείγουσα Εντολή».