Τρίτο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Τανζανία από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο

0
222

Αγιασμός εγκαινίων Ιεραποστολικού Κέντρου «ΑΡΧΙΜ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΑΡΙΚΑΣ» στην πρωτεύουσα της Τανζανίας.

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε ένα ακόμη Ιεραποστολικό Κέντρο, το τρίτο στην Τανζανία μετά από αυτό της Ιρίγκα στην Κεντρική Τανζανία (τώρα Επισκοπή Αρούσας) και το Μορογκόρο στην Ανατολική Τανζανία.

Από πολύ νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πρωτευούσης Νταρ ες Σαλαάμ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Φερεντίνος, οι ιθαγενείς ιερείς, τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, ο Πρόεδρός της κ. Μιχαήλ Μαυροκέφαλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Μανθεάκης, αναγνώστες και πολλοί πιστοί ιθαγενείς αλλά και από κάθε γωνία της γης Ορθόδοξοι οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της πρωτευούσης (Έλληνες, Τανζανοί, Ρώσοι, Ουκρανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Ινδοί, Αιθίοπες, Νοτιοαφρικανοί, Αιγύπτιοι και Ρουμάνοι).

Ο Σεβ. κ. Δημήτριος μετά την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε κάθε γωνιά της αφρικανικής ηπείρου για πνευματικότητα, πρόοδο, μόρφωση, υγεία και ευημερία, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώτο Ιεραπόστολο της Τανζανίας τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο Σαρίκα, ο οποίος κατήχησε και βάπτισε τους πρώτους ιθαγενείς ορθόδοξους Τανζανούς πριν από σχεδόν 80 χρόνια!!!

Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδος και Τανζανίας και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με Ορθόδοξους ύμνους και ελληνικά τραγούδια!!!