Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά

0
202

Στην επίσημη σελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιεύτηκαν τα μεταβατικά προγράμματα σπουδών και τα νέα προσωρινά βιβλία για τα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υιοθέτηση μεταβατικού προγράμματος σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικού του Φακέλους Μαθήματος του πρώην υπουργού Κώστα Γαβρόγλου. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα τελικά βιβλία θα είναι έτοιμα περί τα τέλη του έτους, και θα χρησιμοποιηθούν στα σχολεία από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την τελευταία της συνεδρίαση στις αρχές του μήνα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τα νέα βιβλία για το μάθημα τα οποία όπως τονίζει στο Δελτίο Τύπου είναι εναρμονισμένα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., 1749/2019, 1750/2019 και 1752/2019.