Οικουμενικός Πατριάρχης: «Μεγαλύτερη των αρετών η αγάπη»

0
354

«Μεγαλύτερα όλων των αρετών είναι η αγάπη, η οποία αποτελεί και την ουσία της χριστιανικής μας πίστεως» υπογράμμισε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελπίδας της Κοινότητας Κοντοσκαλίου και πρόσθεσε: «Αγάπη ανιστερόβουλως, αγάπη ανυπόκριτος, αγάπη χωρίς όρους και χωρίς όρια. Αυτή είναι η αληθινή αγάπη, όταν δεν θέτει όρους και προϋποθέσεις»

Εν συνεχεία ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στις άλλες δύο αρετές, την την πίστη και την ελπίδα: «Και μετά την αγάπη έρχεται η πίστις, αυτή η μεγάλη αρετή, η βαθειά πίστις. (…) Και μετά την αγάπη και την πίστη έρχεται η ελπίδα. Όλοι οι άνθρωποι, όλοι ελπίζουμε σε κάτι να γίνει. Όλοι περιμένουμε, προσευχόμαστε, αισιοδοξούμε και ελπίζουμε για κάτι καλύτερο»

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας, μαζί με τους ιερείς και τους πιστούς της Κοινότητας.

Ακολούθησε δεξίωση στον αυλόγυρο του Ναού, τηρουμένων όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.