Στη σύσκεψη της Δευτέρας οι αποφάσεις για τα μέτρα

0
144

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση αναφορικά με τον Δεκαπενταύγουστο και την πανδημία. Η ανησυχία αποτυπώθηκε και στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα.

«Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζεται πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς» δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να λάβει πρόσθετα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν στις εκκλησίες το Πάσχα.

«Πηγαίνουμε μέρα μέρα. Αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης. Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί, προκειμένου να μπορέσουμε να εμποδίσουμε το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας. Από εκεί και πέρα αν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, όπως αυτά που περιγράψατε (σ.σ. για τις εκκλησίες και τις λιτανείες) θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας:

«Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα.

Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά τις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις μας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ