Έκθεση για την πρόληψη των εκτρώσεων στις ΗΠΑ

0
204

Μια μεγάλη έκθεση για την ενδομήτρια ανάπτυξη του ανθρώπου, αφιερωμένη στην πρόληψη των εκτρώσεων, θα εγκαινιασθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Το γεγονός ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 25 Ιουλίου, στην ομάδα «Ορθόδοξη παρέλαση για τη ζωή» στο Facebook με ανάρτηση του Διευθυντή του Μουσείου Δημιουργίας, Κεν Χάιμ.

Η «Έκθεση «Με δέος και θαυμασίως δημιουργηθέντες», η οποία θα είναι μία από τις ισχυρότερες εκθέσεις υπέρ της ζωής (και κατά των εκτρώσεων), ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή και θα εγκατασταθεί στο Μουσείο στο τέλος Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο Κεν Χάιμ. Σύμφωνα με τον κ. Χάιμ, η όποια καθυστέρηση στα εγκαίνια της εκθέσεως οφείλεται στην καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού. «Οι ζωγράφοι μας δημιούργησαν τα πλέον τέλεια μοντέλα», δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μια παραστατική διήγηση για όλη την περίοδο της ενδομήτριας αναπτύξεως, αρχίζοντας από τη γονιμοποίηση του ωαρίου μέχρι τον τοκετό. Ορισμένα μοντέλα θα είναι ημιδιαφανή επιτρέποντας έτσι στους επισκέπτες να δουν πώς αναπτύσσονται τα εσωτερικά όργανα των αγέννητων παιδιών. Για τους φιλοξενουμένους της εκθέσεως θα είναι προσβάσιμες ορισμένες βιντεοταινίες, οι οποίες κατά τον Χάιμ είναι μοναδικές.

«Οι εκτρώσεις (παιδοκτονία) είναι κεντρικό πολιτικό πρόβλημα και μια επαίσχυντη κηλίδα στον πολιτισμό μας. Αυτή η ισχυρή έκθεση θα προκαλέσει και θα αποτελέσει πραγματική δοκιμασία για τους ανθρώπους βάσει της χρήσεως βιβλικών και επιστημονικών στοιχείων, διαφωτίζοντας τον καθένα, που αναζητά την αλήθεια στο θέμα αυτό», ανέφερε σε σχόλιό της η διοίκηση της κοινότητας «Ορθόδοξη παρέλαση για τη ζωή» το Διευθυντή του Μουσείου Δημιουργίας.

Το Μουσείο Δημιουργίας ευρίσκεται στα σύνορα των Πολιτειών Κεντάκι και Οχάιο σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη Τσιντσινάτι. Ο κεντρικός σκοπός της εκθέσεως είναι να ενημερώσει για τη δημιουργία του κόσμου από το Θεό, βάσει των στοιχείων της Ιεράς Βίβλου και της επιστήμης. Τα εκθέματα παρουσιάζονται σε έκταση σχεδόν επτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Το μουσειακό συγκρότημα επίσης, περιλαμβάνει πλανητάριο, βοτανικό κήπο, ζωολογικό κήπο, κινηματογραφική αίθουσα και άλλες μονάδες. Το δόγμα του μουσείου βασίζεται στην κυριολεκτική θεώρηση των ημερών της δημιουργίας ως εικοσιτετράωρων, που καθιστά το μέρος αυτό ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό χώρο, των Ορθοδόξων χριστιανών συμπεριλαμβανομένων.

Η κοινότητα στο Facebook «Ορθόδοξη παρέλαση για τη ζωή» βοηθά τους Ορθοδόξους χριστιανούς με το συντονισμό της συμμετοχής τους στην ετήσια παρέλαση για τη ζωή στις ΗΠΑ, η οποία διεξάγεται στο τέλος Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα της χώρας, απαιτώντας την επαναφορά της απαγορεύσεως των εκτρώσεων, η οποία άρθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το 1973. Το 1987 στους μετέχοντες της παρελάσεως για πρώτη φορά από βήματος απηύθυνε χαιρετισμό Ορθόδοξος Ιεράρχης, ο Επίσκοπος Φιλαδελφείας και Ανατολικής Πενσιλβάνιας Γερμανός, ο οποίος αργότερα (το διάστημα 2002-2008) υπηρέτησε ως Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική. Αρχίζοντας από το 1987, η Ορθόδοξη συμμετοχή στην παρέλαση καθίσταται ολοένα και σημαντικότερη.

Εφέτος, στις 24 Ιανουαρίου, στο κεντρικό ναό της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική, τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Ουάσιγκτον, προ της παρελάσεως τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Σάντα Ρόζα Δανιήλ, βοηθού επισκόπου της εκκλησιαστικής επαρχίας της Δύσεως, ο οποίος εκείνη την ημέρα εόρταζε την 5η επέτειο της αρχιεροσύνης του. Τη Θεία Σύναξη παρακολούθησαν προσευχόμενοι πλειάδα Ιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική, όπως επίσης και ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Ἀπόστολος της Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής της Αμερικής. Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας, τους παρόντες προσφώνησε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική Μητροπολίτης Τύχων. Στη συνέχεια, όλοι οι παριστάμενοι Ιεράρχες μαζί με τους κληρικούς και πιστούς, πορεύθηκαν με την παρέλαση για ζωή.

Εκ μέρους της Συνελεύσεως των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τους εκατοντάδες μετέχοντας της παρελάσεως για τη ζωή χαιρέτισε ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Απόστολος, ο οποίος τόνισε ότι αντλεί την έμπνευση για την προστασία της ζωής ακόμη και από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου. Αμέσως μετά, προβλήθηκε σε βίντεο χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της χώρας, Μαΐκλ Πενς, και της συζύγου του, Κάρεν, ο οποίος είχε βιντεοσκοπηθεί λίγες ώρες πριν στο Βατικανό, όπου ευρίσκονταν για επαγγελματικό ταξίδι. Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίο επεσήμανε ότι στη χώρα πραγματοποιήθηκαν ιστορικές αλλαγές με το διορισμό δύο ανώτατων δικαστών, οι οποίοι πρεσβεύουν ανοικτά τις υπερασπιστικές της ζωής (prolife) πεποιθήσεις τους. Τώρα δεν αποκλείεται ότι κατά τη διάρκεια εξετάσεως μιας υποθέσεως, ένας από τους δικαστές να έχει τη δυνατότητα άρσεως του δικαιώματος δολοφονίας των αγέννητων παιδιών.

Έως ότου συμβεί αυτό, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί επιχειρούν να επηρεάσουν την κατάσταση όχι μόνον με τη συμμετοχή στις κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και με τα έργα της ελεημοσύνης και βοήθειας προς τις εγκύους που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις καθώς και μέσω του διαφωτισμού. Με τα ως άνω ασχολούνται τα ειδικώς συγκροτηθέντα κέντρα στις Πολιτείες Οχάιο [2] και Μίσιγκαν [3].

Επίσης, στην τελευταία παρέλαση για τη ζωή, η οποία διεξήχθη εφέτος, εκπρόσωποι της Υπερορίου Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μετέφεραν εικόνα των νηπίων μαρτύρων της Βηθλεέμ με τμήματα των τιμίων λειψάνων τους.

Η επόμενη παρέλαση για τη ζωή (με σκοπό την επίτευξη της απαγορεύσεως των εκτρώσεων) προγραμματίζεται για τις 29 Ιανουαρίου 2021. Προετοιμαζόμενοι για το γεγονός, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί υποστηρίζουν τις τρέχουσες θετικές πρωτοβουλίες, όπως είναι η υπό προπαρασκευή έκθεση «Με δέος και θαυμασίως δημιουργηθέντες» στο Μουσείο Δημιουργίας.

Πηγή: gr.pravoslavie.ru