Το Παγκράτι εόρτασε τον Πολιούχο Προφήτη Ηλία

0
245

Πανηγυρικά τελέστηκε το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, έναν ναό με μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή.

Στον κεντρικό αυτό ναό της Αθήνας, εορτάστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η παραμονή της μνήμης του Προφήτη Ηλία, προστάτη των Γουναράδων αλλά και των αρτοποιών.

Στον Εσπερινό και τη λιτανεία που ακολούθησε, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο ηγούμενος της μονή Παναγίας Χοζοβιωτίσσης της Νήσου Αμοργού Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνος Δεναξά.

Ο κ. Φιλόθεος, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία αλλά και την σημαντική προσφορά του, αναφερόμενος σε σημεία της Παλαιάς Διαθήκης.

Στο τέλος του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του τιμώμενου Προφήτη στους δρόμους της ενορίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λιτανευτική πομπή πέρασε από κεντρικούς δρόμους της περιοχής, με πολλές καφετέριες και οι άνθρωποι σηκώθηκαν για να κάνουν τον σταυρό τους, δείχνοντας τον σεβασμό τους στο πέρασμα της εικόνας του Προφήτη Ηλία.

Στην λιτανεία υπήρξαν μέτρα και αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά την απόλυση, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον Επίσκοπο Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της πανήγυρεως του ναού.