Το πρώτο εικονικό Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

0
482

Την διοργάνωση του πρώτου εικονικού ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Hellenic Film Society USA (HFS), δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει δέκα ιδιαίτερα προσεγμένες ελληνικές ταινίες, ορισμένες εκ των οποίων θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Αμερική.

Η HFS είχε προγραμματίσει από την αρχή της χρονιάς την πραγματοποίηση εποχικών εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού κινηματογράφου, όπως συμβαίνει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, η πανδημία της Covid-19 και τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα, τα οποία σηματοδότησαν και το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών σε Νέα Υόρκη και Λονγκ Άιλαντ, ανάγκασαν τους διοργανωτές να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους, χωρίς όμως να αφήσουν την περίοδο αυτή να χαθεί ολοκληρωτικά.

«Παρότι πιστεύουμε ότι η παρακολούθηση μιας ταινίας σε έναν κινηματογράφο είναι η καλύτερη εμπειρία, είμαστε περήφανοι που πρωτοπορούμε. Η μετάβαση στην εικονική διοργάνωση μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα κοινό σε εθνικό επίπεδο για πρώτη φορά. Έχουμε μια εξαιρετική σύνθεση, από τις καλύτερες βραβευμένες ταινίες της χρονιάς έως και τα αγαπημένα κλασικά δημιουργήματα του ελληνικού κινηματογράφου», δήλωσε ο πρόεδρος της HFS, Τζέιμς Ντε Μέτρο.

Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 20 Ιουλίου, απευθύνεται σε όλη την χώρα πλην της Καλιφόρνια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://hellenicfilmusa.org