Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

0
217

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοινωθέν που εξέδωσε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο που πραγματοποιείται στο Σαμπεζύ στην Ελβετία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε ακόμα την δυσαρέσκειά της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο για την «ανάρμοστη» όπως την χαρακτηρίζει και «αναρμόδια» ανάμειξή του. 

Τέλος επέβαλε την ποινή εξάμηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία του Ιερομόναχου Δαμασκηνού  από το Κελλίον του Αγίου Γεωργίου για την «αντικανονική και σκανδαλώδη δράση του».

Διαβάστε το ανακοινωθέν αναλυτικά: 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατά τας τριημέρους εργασίας αυτής (23-25 τ.μ. Ιουνίου),εν τω εν Σαμπεζύ Γενεύης Ορθοδόξω Κέντρω του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεζήτησε, μεταξύ άλλων, και θέματα απτόμενα της εκκλησιαστικής ζωής διαφό­ρων Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μεταξύ των ο­ποίων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, σχετικώς προς την οποίαν ομοφώνως απεφάσισε τα εξής:

α) Εκφράζει την αμέριστον στήριξιν αυτής εις την προ­σωπικότητα και το αξιέπαινον έργον του νέου Ποιμενάρχου αυτής Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, Ιεράρχου ευρείας μορ­φώσεως και δυναμικής ποιμαντορίας.

β) Εκφράζει έντονον δυσαρέσκειαν προς τον Σεβ. Μητρο­πο­λίτην Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρον διά την αναρμοδίαν ανά­μιξίν του εις τα πράγματα τήςΕπαρχίας ταύτης του Θρόνου, και,

γ) με ικανοποίησιν ενωτίζεται την υπό του Επισκόπου του Αγίου Όρους Οικουμενικού Πατριάρχου επιβολήν της ποινής ε­ξα­μήνου αργίας από πάσης ιεροπραξίας τω Ιερομονάχω Δαμασκηνώ (εκ του Κελλίου Αγίου Γεωργίου «του Φιλαδέλ­φου»), εξαρτηματικώ αδελφώ της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου, δι­α την όλως αντικανονικήν και σκανδαλώδη δράσιν αυτού εις βάρος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Ποιμενάρχου αυ­της, αντί της ην όφείλειν άκαλλιεργή προσευχής και του κομ­βοσχοινίου του.

Εν Γενεύη, τη 25η Ιουνίου 2020

Εκ της Αρχιγραμματείας

της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ