Το Cambridge συνεργάζεται με το ΔΠΘ για την ανάδειξη της ποντιακής διαλέκτου

0
354

Σε συνεργασία για την ανάδειξη της ποντιακής διαλέκτου προχωρούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο του Cambridge, υπογράφοντας σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Pontos News», ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ, Ηλίας Πετρόπουλος.

«Το πρωτόκολλο αυτό μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και εμένα και τη συνεργάτιδά μου Ιωάννα Σιταρίδου. Έχει ήδη υπογραφεί από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και μένει τώρα να περάσει και από τη σύγκλητο του ΔΠΘ», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος διδάσκει από τον Οκτώβριο του 2018 την ποντιακή διάλεκτο.

«Σκοπός μας είναι το πρωτόκολλο να αποτελέσει εφαλτήριο ώστε να ξεκινήσουν εν καιρώ μεταπτυχιακά προγράμματα πάνω στην ποντιακή διάλεκτο και αργότερα και διδακτορικά τα οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές των δύο πανεπιστημίων», τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον Ηλ. Πετρόπουλο, η συνεργασία αυτή είναι ιστορική αφού το Cambridge στα 800 χρόνια λειτουργίας του έχει υπογράψει ελάχιστα παρόμοια πρωτόκολλα. «Θα ενισχύσει τη συνεργασία των πανεπιστημίων, θα επισφραγίσει την άψογη συνεργασία μας με την καθηγήτρια Ι. Σιταρίδου, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και ανταλλαγές φοιτητών, καθηγητών και προγραμμάτων», συμπληρώνει.

«Στις 24 Ιουνίου αναμένεται να υπογραφεί και από το ΔΠΘ και ευελπιστούμε από τον Οκτώβριο του 2020, αν όλα πάνε καλά, να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τη διεξαγωγή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Πηγή: Pontos News