Ποιμαντική επίσκεψη Ελπιδοφόρου σε τρεις κοινότητες της βόρειας Νέας Υόρκης

0
480

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε ποιμαντική περιοδεία σε τρεις κοινότητες στη Βόρεια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου χοροστάτησε σε εσπερινούς, και προέστη σε Λειτουργίες.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε την κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στην πόλη Troy, την κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Windham και την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Schenectady όπου έγινε με ενθουσιασμό και αγάπη δεκτός από τους ιερείς, τα κοινοτικά συμβούλια και τους πιστούς που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες, τηρουμένων των ειδικών μέτρων και προστατευτικών οδηγιών των κατά πόλεις Αρχών.

Τονίζεται ότι οι προαναφερθείσες πόλεις απέχουν περί τις τρεις πόλεις οδικώς από το Μανχάταν.

Στην κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στο Troy χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία το Σάββατο 6 Ιουνίου, το οποίο ήταν Ψυχοσάββατο, αφιερωμένο στους κεκοιμημένους και ήταν η πρώτη φορά που Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην κοινότητα αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα του Ψυχοσάββατου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κηρύττει για τη σημασία της Πεντηκοστής, κατά την επίσκεψη του στην κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Windham της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία GOA

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του εξήγησε για τη σημασία του Ψυχοσάββατου και της τιμής της μνήμης των νεκρών, ενώ αναφέρθηκε και σ’ εκείνους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από την πανδημία του κορωνοϊού. Ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «θυμόμαστε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία έφυγαν πριν από εμάς επ’ ελπίδι Αναστάσεως και αιωνίου ζωής, επειδή ο θάνατος δεν μπορεί να χωρίσει εκείνους οι οποίοι αληθινά αγαπούν ο ένας τον άλλον».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως «αυτές τις μέρες της πανδημίας, θυμόμαστε εκείνους οι οποίοι δεν γλύτωσαν από αυτόν τον λοιμό και επίσης θυμόμαστε τη θλίψη και το πόνο των οικογενειών τους και των αγαπημένων τους προσώπων».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε κατά τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής την κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά την οποία προέστη της Θείας Λειτουργίας και εξήγησε τη σημασία της, αλλά και τα θαυμαστά γεγονότα τα οποία συνέβησαν αυτή την ημέρα.

Αναφέρθηκε στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και υπογράμμισε πως «η εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Οποίος παρηγόρησε τους Αποστόλους τη νύχτα κατά την οποία αυτοπαραδόθηκε για να σταυρωθεί για να ζήσει ο κόσμος».

Αναφέρθηκε στην κάθοδο του Αγίου Πνεύματος «εν είδει πυρήνων γλωσσών» και υπογράμμισε πως «οι πύρινες γλώσσες συμβολίζουν πώς η Εκκλησία είναι εξουσιοδοτημένη και ενωμένη υπό του Πνεύματος».