Η Εκκλησία έκανε πίσω για την δομή μετά τις αντιδράσεις

0
182

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αφορούσαν την εμπλοκή της Εκκλησίας για δημιουργία φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο, έδωσε με σημερινή της ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στην ανακοίνωση τονίζει ότι “ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο.”

Παρόλο που η Εκκλησία στην ανακοίνωσή της λέει ότι δεν υπήρξε παραχώρηση, λίγες ημέρες πριν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς, μιλώντας στα Τοπικά ΜΜΕ επιβεβαίωσε ότι υπήρχε συμφωνία και θα ξεκινούσαν οι εργασίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρελάς ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργολάβο της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού στο Κουμίντρι (πρώην 75 ΜΕ), σε περιοχή η οποία ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Επίσης ο εργολάβος τον ενημέρωσε ότι ο λόγος των εργασιών είναι η δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και η ανάθεση έχει γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που ανήκει στον ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών).

Σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μεγαρέων κ. Βαρελάς, αμέσως μετά την ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου προέβη στην εξής δήλωση:

«Μία μεγάλη μάχη δόθηκε από όλους και κερδήθηκε! Η δομή μεταναστών που ήταν να δημιουργηθεί στην Νέα Πέραμο σε ιδιοκτησία της εκκλησίας της Ελλάδος σταματά οριστικά.

Μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την μη μίσθωση του ακινήτου.

Ο αγώνας και η επαγρύπνηση πρέπει να είναι διαρκής από όλους μας.

Η περιοχή έχει αρκετά προβλήματα και πρέπει να περάσει στην επόμενη φάση που είναι αυτή της ανάπτυξης.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους πολίτες που αγωνίστηκαν ενάντια στην υποβάθμιση και σε όλους όσους συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή μάχη»!

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, που επιβεβαιώνει τα σχέδια που υπήρχαν για δημιουργία δομής σε οικόπεδο της Εκκλησίας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ