Το «Περιβόλι της Παναγίας» στην καρδιά της Αφρικής

0
464

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος συνεχίζει το ιεραποστολικό του έργο, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ορθοδοξία και την ιεραποστολή.

Καθημερινά επισκέπτεται τον χώρο όπου στεγάζονται δόκιμοι μοναχοί της Μητροπόλεως.


«Αυτή τη στιγμή σε 2 δωμάτια μένουν 5 παιδιά. Τα υπόλοιπα 6 δεν μπορούμε να τα στεγάσουμε επειδή δεν έχουμε χώρους» γράφει στο Facebook και αποκαλύπτει ποιο είναι το μεγάλο όνειρό του: «Επάνω σε έναν λόφο επιθυμούμε και προσευχόμαστε να μας αξιώσει ο Θεός να κάνουμε το πρώτο μοναστήρι. Νά αναπαύονται οι ψυχές των νέων ανθρώπων και να αφιερώνονται στον Θεό. Ξεκινούμε από μηδενική βάση και παρακαλούμε τον Θεό, αυτό το Όρος να αναδειχθεί νέο Άγιον Όρος και περιβόλι της Παναγίας που νέοι Κογκολεζοι θα προσεύχονται αδιαλείπτως για την χώρα τους» τονίζει ο Σεβασμιώτατος και προσθέτει: «Μακάρι να στείλει ο Θεός ανθρώπους εξ Ελλάδος και αλλού κοντά μας για να μας ενισχύσουν στην ανοικοδόμηση του πρώτου μας Μοναστηριού».

Η περιγραφή του από την επίσκεψη στους δόκιμους μοναχούς συγκινεί:
«Σήμερα επισκέφθηκα ξανά το μοναστήρι όπως το λέμε, αν και είναι μόνο ένα μικρό σπιτάκι. Τα παιδιά με τα χέρια τους καθαρίζουν τον τόπο και φτιάχνουν όμορφους κήπους. Χάρηκα πολύ. Μιλήσαμε. Μεταξύ των άλλων είπα και τα έξεις:
«Ιδού εγώ και τα παιδία, α μοι έδωκεν ο Θεός». Δεν ηθέλησα εις τον κόσμον να αποκτήσω παιδιά σαρκικά και ο Θεός μου εχάρισεν εσάς, να σας εχω παιδιά μου πνευματικά. Με παρηγορεί αυτό το ρητόν∙ και εσάς φαντάζομαι ότι σας ευφραίνει• διότι εγώ σας έχω ως παιδιά μου και εσείς με θεωρείτε ως πατέρα σας πνευματικόν».