Αναβιώνει η Ορθοδοξία στο Χελουάν

0
335

Τον αγιασμό στο υπό ανέγερση νέο κτίριο στον περίβολο του Αγίου Σπυρίδωνα στην ιστορική πόλη του Χελουάν, 25 χιλιόμετρα το Κάιρο, ετέλεσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης βρίσκεται στο Κάιρο για τον εορτασμό των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον προσφάτως ανακαινισμένο ναό του Καίρου.

Σε αυτήν την περιοχή που κάποτε έσφυζε από Έλληνες, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και προσωπικά ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, προσπαθεί να διατηρήσει την εκατόχρονη και πλέον παρουσία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην πόλη αυτή.

Τελώντας την ακολουθία του αγιασμού του χώρου, στην εξωτερική είσοδο του ιερού ναού δίπλα από το ανεγειρόμενο κτίριο και ψάλλοντας το «Χριστός ανέστη», ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εισήλθε στο κεντρικό εργοτάξιο με την εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα να και εναπόθεσε έναν αφρικάνικο ξύλινο σταυρό και ένα κομμάτι αγιασμένου βασιλικού.

Ευλογώντας όλους τους συντελεστές του έργου αλλά και την χώρα της Αιγύπτου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος προχώρησε στη θεμελίωση του χώρου, ευχόμενος καλή δύναμη στον Μητροπολίτη Μέμφιδος για την ολοκλήρωση του έργου.

«Η μεγάλη μας μέριμνα είναι να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε όλους τους χώρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απ’ άκρη σ’ άκρη της Αφρικής», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος.