Έκτακτη χρηματοδότηση της Αιθιοπίας για αντιμετώπιση της πανδημίας ενέκρινε το ΔΝΤ

0
247

Την έκτακτη χρηματοδότηση της Αιθιοπίας με 141 εκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, αποφάσισε το ΔΝΤ.

Την έκτακτη χρηματοδότηση της Αιθιοπίας με το ποσό των 141 εκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου «η Αιθιοπία αντιμετωπίζει έντονη οικονομική επιβράδυνση καθώς και μια επείγουσα ανάγκη για εξισορρόπηση πληρωμών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, COVID-19».

​«Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, ύψους 141 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Αιθιοπία, στο πλασίο του Εργαλείου Άμεσης Χρηματοδότησης. Η χώρα επίσης θα ωφεληθεί από την υπηρεσία ελάφρυνσης χρέους, στο πλαίσιο του εργαλείου Περιορισμού Καταστροφών» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Την Τρίτη, το ΔΝΤ ενέκρινε την έκτακτη χρηματοδότηση της Νιγηρίας, με το ποσό των 3,4 δισεκατομμυρίων εν μέσω της πανδημίας και την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, το Ταμείο δήλωσε πως θα προχωρήσει στην παροχή περίπου 100 δισεκατομμυρίων σε περισσότερες από 100 χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξατίας της πανδημίας.

Μόνο στην Αφρική, η πτώση στους προϋπολογισμούς των χωρών λόγω της πανδημίας, υπολογίζεται στα 44 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στις 17 Απριλίου.

Πηγή: sputniknews.gr © AP Photo /