Στον Άγιο Ανδρέα Πλάκας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

0
574

Στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εκκλησιάστηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πρώτη ημέρα, όπου επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών στις Θείες Λειτουργίες.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Ο ναός ήταν διαμορφωμένος έτσι, ώστε να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι θέσεις είχαν την προβλεπόμενη απόσταση, ενώ υπήρχε σταθμός με αντισηπτικό στην είσοδο του ναού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  διαβάστηκε και η Εγκύκλιος προς τον ελληνικό λαό που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τίτλο «Συνοδικός ευχαριστήριος λόγος».

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για όσους πέθαναν από τον κορονοιο.

Το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται στην αυλή του μεγάρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οδό Αγίας Φιλοθέης και πρόκειται για μνημείο που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης και τη δράση μιας από τις πιο σπουδαίες αθηναϊκές προσωπικότητες της περιόδου της Τουρκοκρατίας, της αγίας Φιλοθέης.