Πατριάρχης Θεόδωρος: “Δάκρυα κυλούν στα μάτια μας”

0
532

Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία σήμερα Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια. Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ έστειλε μήνυμα Ανάστασης που θα έρθει σε λίγες μέρες και θα διώξει «από την ατμόσφαιρα κάθε ιό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε αν και στους ναούς δεν επιτρέπεται η είσοδος των πιστών ως μέτρο περιορισμού της διασποράς τους κορονοϊού, τόνισε ότι και οι Θείες Λειτουργίες τελούνται και οι δεήσεις αναπέμπονται.

«Κουράγιο, ελπίδα, χαρά, ειρήνη, από την Μονή αυτή που τόσους αιώνες τώρα σηκώνει το βάρος της ιστορίας», είπε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και πρόσθεσε ότι «σήμερα που όλοι οι Ορθόδοξοι ψάλλουν ευλογημένος ο ερχόμενος, ο Ιησούς είναι η ελπίδα, η ειρήνη, το Φως του κόσμου».

«Τα δάκρυα κυλούν στα μάτια μας από μέσα από την καρδιά μας πηγάζει η ελπίδα η ειρήνη, το φως που θα έρθει με την Ανάσταση για να διώξει από την ατμόσφαιρα όλους τους ιούς για να έλθει ο μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταμιάθεως κ. Γερμανό, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα και όλους τους Ιερείς της Πατριαρχικής αυλής.