Διανομή τροφίμων από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

0
560

Σε μία ακόμη φιλανθρωπική δράση προέβη το Πατριάρχειο Ιεροσολύμων στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση (στην αραβική ενότητα του επίσημου ιστοτόπου του Πατριαρχείου), εκατοντάδες δέματα τροφίμων διανεμήθηκαν σε διάφορες συνοικίες της πόλης των Ιεροσολύμων, σύμφωνα με απόφαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια παρομοίων πρωτοβουλιών στήριξης της τοπικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Ο π. Ίσσα Μούσλεχ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Μακαριωτάτου πηγάζουν από την κοινωνική ευθύνη και δέσμευση να υπηρετήσει την κοινότητα με σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και στήριξης των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, επισήμανε ότι ο Μακαριώτατος μελετά τις δυνατότητες επέκτασης της εκστρατείας διανομής δεμάτων τροφίμων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης καθώς και το ενδεχόμενο δωρεών σε φορείς που εργάζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις για αυτά τα ζητήματα τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, τόνισε ότι ιστορικά το Πατριαρχείο είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της κοινωνίας των Ιεροσολύμων και για δύο χιλιάδες χρόνια εκπληρώνει το καθήκον του προς την πόλη της Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους.