Για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου

0
584

Θύμα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για την πανδημία του κορωνοϊου, έπεσε σήμερα, Κυριακή 11 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος.

Να αναφερθεί ότι το πρωί ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, λειτούργησε σε Μοναστήρι της περιοχής Ζλατίτσα, παρουσία κληρικών και πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά από καταγγελία στο μοναστήρι έφτασε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία δεν τηρήθηκαν οι σχετικές οδηγίες που αφορούν τον εκκλησιασμό.

Σύμφωνα με Σερβικά ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, κλήθηκε από τους αστυνομικούς να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση και καταγραφή του συμβάντος.

Κληρικός που συνόδευε τον Μητροπολίτη δήλωσε ότι “η αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη του Σεβασμιωτάτου, αλλά ακολούθησε μια τυπική διαδικασία, η οποία πήρε περίπου 4 ώρες”.

Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου έχει μια αυστήρη στάση προς τον Σεβασμιώτατο, αφού τον θεωρεί ο κύριο οργανωτή των μαζικών ειρηνικών διαμαρτυριών για την κατάργηση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την ακρόαση του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος αναχώρησε για την κατοικία του.