Στο Λονδίνο ειδικός απεσταλμένος του ΥΠΕΞ για τον επαναπατρισμό

0
559

Ο πρέσβης Πάνος Καλογερόπουλος ορίστηκε χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου, από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ειδικός απεσταλμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό και τον επαναπατρισμό τους, όποτε αυτός απαιτείται.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο ειδικός απεσταλμένος μεταβαίνει στο Λονδίνο, προκειμένου να συντονίσει τις σχετικές προσπάθειες, καθώς και τη συναφή συνεργασία με τις βρετανικές αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στό Λόνδίνο θα μεταβεί με ειδική πτήση που πρόκειται να επιστρέψει αργότερα την ίδια ημέρα στην Αθήνα, επαναπατρίζοντας δεκάδες Ελλήνων πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες που θα επιστρέψουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπουν σε 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα, όπως συμβαίνει με όλους όσοι έρχονται αεροπορικώς από χώρες του εξωτερικού.