Αναβάλλονται οι μεγάλες Παρελάσεις για την 25η Μαρτίου στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη

0
330

Ο Αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε με τους Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους στην Αδελαΐδα, στην Πέρθη και στη Βρισβάνη, δίδοντας σχετικές οδηγίες για τις τελετές που οργανώνονται εκεί, με αφορμή την 25η Μαρτίου, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο κάποιος

από τούς συνανθρώπους μας. Δεκάδες είναι οι παροικικακές εκδηλώσεις σε όλη την Αυστραλία που ακυρώθηκαν τις τελευταίες μέρες.Μετά οπό τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Scott Morrison, περί απαγορεύσεως συναθροίσεων άνω των 500 ατόμων, και δεδομένων των εξελίξεων της εξαπλώσεως του ιού Covid-19 (κορωνοϊού) και στην Αυστραλία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός μας κ.κ. Μακάριος,ανακοίνωεε ότι δεν θα γίνειη παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ.

Όπως είναι γνωστό την Τετάρτη είχε ανακοινωθεί και η ακύρωση της παρέλασης στη Μελβούρνη. Δεκάδες είναι οι παροικικακές εκδηλώσεις σε όλη την Αυστραλία που ακυρώθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής συμπληρώνονται τα εξής:

“Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους στην Αδελαΐδα, στην Πέρθη και στη Βρισβάνη, δίδοντας σχετικές οδηγίες για τις τελετές που οργανώνονται εκεί, με αφορμή την 25η Μαρτίου, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο κάποιος από τούς συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος ζητά την κατανόηση των Ομογενών μας, καθώς και των λοιπών φίλων της Ομογένειας γι᾽ αυτή την ανατροπή του προγράμματος, η οποία οφείλεται, αποκλειστικά και μόνο, στη φροντίδα της Εκκλησίας να μην διακινδυνεύσει η υγεία των συνανθρώπων μας.

Το επόμενο έτος, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την Ομογένεια, αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, τόσο οι παρελάσεις όσο και οι λοιπές εκδηλώσεις θα είναι μεγαλειώδεις και αντάξιες της πλούσιας ιστορίας μας και της Ορθοδόξου παραδόσεώς μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ